Mi is az a " WAKEBOARD "?

 A wakeboard egy a szörfözés ihlette extrém sport. Egy kötél és egy WAKEBOARD deszka segítségével suhanhatsz a víz felszínén.

 A wakeboardnak két fajtája létezik a kötélpályás és a motorcsónakos.

 WAKEBOARD a Rebel Beachen: 

Nálunk a Rebel Beachen 2 oszlopos kötélpályán tanulhattok wakeboardozni, vagy csiszolhatjátok, fejleszthetitek tudásotokat. A hely adottságainak köszönhetően, még a szélviharban is tükörvizen lehet csúszni!

Budapesttől 10 percre , Martonvásáron nyugodt, ősfás, madárcsicsegős környezetben várunk titeket! A Tordasi lehajtónál kell lejönni, Pest megyei matrica még érvényes.

 Korra és nemre való tekintet nélkül bárki elsajátíthatja ezt a sportot, az élmény garantált! Kezdőknek WAKEBOARD OKTATÁS biztosítunk elméletben és gyakorlatban egyaránt!

Nem utolsó szempont, hogy alakformálás, állóképesség javítására is kíváló a WAKEBOARD . Igénybe veszi a comb,váll, kar, hát, has, de még a nyakizmot is, tehát kijelenthetjük, hogy az egész testünket átmozgatja, úgy, hogy észre sem vesszük, mert a szórakozásra koncentrálunk. Ennél a sportnál is elengedhetetlen a bemelegítés, hogy felkészítsük izmainkat, izületeinket a terhelésre valamint megelőzzük a sérüléseket.

A WAKEBOARD saját határaink feszegetéséről szól, nem csak fizikai, pszichés szempontból is. Ki kell iktatni agyunkból az ösztönös reakciókat és a félelemérzetet. 

Itt a Rebel Beachen családias hangulatban töltheted el a szabadidőd, nem kell attól tartanod, hogy leégeted magad vagy kinevetnek! Még a legprofibb WAKEBOARDOSOK is beesnek a vízbe! Ha pedig kezdő vagy, akkor a legjobb helyen jársz! Türelmes, profi oktatónk segítségével 15 perc alatt már a pálya teljes hosszán át fogsz tudni siklani!

Egyszerre csak egy ember tartózkodik a pályán, aki élvezheti az oktató maximális figyelmét, és nem kell a mentésre hosszú perceket várni! 

Kezdőknek biztosítunk minden felszerelést (deszka,mentőmellény,sisak), igény esetén neoprén ruhát is! Így nem lehet több kifogás, el kell kezdeni! Az, hogy milyen szinten űzöd a wakeboardozást csak elszántság és kitartás kérdése. Sok gyakorlással, szorgalommal rövid idő alatt látványos ugrásokat, trükköket tanulhatsz meg!

 A wakeboard mellett streetfitness, trambulin, asztalitenisz és bmx pálya is rendelkezésetekre áll!

 Aktuális Wakeboard Táborainkról telefonon érdeklődhettek, vagy kövessetek minket a facebookon is!

 A WAKEBOARD története:

 A kábeles wakeboard története egészen az ötvenes évekig nyúlik vissza Németországba. Mr Bruno Rixen müncheni mérnök hollandiai nyaralása során kipróbálta a vízisít. Nagyon megtetszett neki ez a sportág, de negatív élményként érte a hosszú sorban állási idő. Szükségét érezte egy olyan rendszernek, amely több embert tud egyszerre mozgatni, olyan helyen ahol kevés a hely a csónakok számára. Lévén hogy mérnök volt megpróbálta megalkotni azt a rendszert, amely a normál sí szabályokat próbálja meg vízre levetíteni. Az ötlet alapja a kábeles sífelvonó volt, amely a vizisízőket képes a vízen megfelelő sebességgel szállítani. Az ötletből bő tíz évvel később 1962-ben lett valóság, ugyanis ekkor mutatta be az első olyan berendezést, amellyel egyszerre több mint tíz ember tudott egyszerre vizisíelni. Végül újabb tíz évvel később elérte célját és 1972-ben megrendezték az első kábelversenyt Németországban.

 Sokáig csak vizisíelésre használták ezt a rendszert ugyanis nem ismerték a wakeboardot, egészen 1980-ig. Ekkor egy vállalkozó szellemű fiatal hustoni szörfös Jimmy Redmon maga mögött hagyva a partot és a hullámokat egy Austin nevű kisvárosba ment, hogy itt folytassa tovább felsőfokú tanulmányait. Hamarosan azonban elkezdett neki hiányozni a szörf és elkezdett vizisíelni. Egy idő után azonban kezdett unalmassá válni neki és inkább szörffel ment volna a csónak után, ám sajnos a szörfdeszkákat nem vontatásra tervezték. Mivel volt már némi tapasztalata a szörfdeszka gyártásban ezért elhatározta, hogy készít egy olyan szörföt, amit hajó után is lehet vontatni. Egyik hétvégén mikor hazament meg is alkotta a deszkát. Ekkor még nem gondolta, hogy egy új sportág, a wakeboard szülőatyjává vált.

 Mikor kivitte a találmányt a vízre rájött, hogy nem elég erős és trükközni sem lehet vele. A wakeboard deszka 45 perc után széttört. Jimmy azonnal hazarohant és készített egy másikat, ami kicsit erősebb volt és több mint két óráig bírta, ez az idő elég volt arra hogy felkeltse az emberek érdeklődését. Akkora volt az érdeklődés az új találmány iránt hogy Redmon 1985-ben otthagyta az iskolát és bátyjával, Johnnal üzleti tervet készítettek és 1986-ban megalapították saját cégüket a Redline Desingst. Az első wakeboard deszkák még nem voltak elég strapabíróak és vastagabbak is voltak a maiaknál. Redmon 1987-ben megrendezte az első versenyt majd 1988-ban megalapította a Word Wakeboard Association nevű szervezetet. Innentől kezdve a sportág népszerűsége felfele ívelt. 1992-ben megalapították a Wake Tech nevű céget ahol egy új eljárás segítségével könnyebb, vékonyabb és strapabíróbb wakeboard deszkákat hoztak létre. Mára a WWA-nak csak az Usa-ban 3000 tagja van és még mindig Jimmy Redmon az elnök.

A wakeboard népszerűsége máig töretlen és világszerte egyre több ember hódol ennek a sportnak.

Magyarországon már összesen 17 kábeles wakeboard pálya üzemel.

 Célunk egy olyan minőségi szabadidő- és sportközpont létesítése, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat, aktívan tölthetik el szabadidejüket exkluzív, kontrollált, biztonságos környezetben, mindenki számára elérhető áron. 

A terület erdővel övezett, így bővelkedik árnyékos területekben is, ami a gyermekes családok számára ideális. 

Elérhető szolgáltatásaink listája és leírása megtalálható a Szolgáltatásaink menüpont alatt.

Szeretettel várunk benneteket is! 

 

Nyitvatartás

Március 1-től

Hétköznap: 9:00 - 20:00

Hétvégén:  9:00 - 21:00

 

2014 © Minden jog fenntartva || Impresszum
26℃